Kamis, 10 Desember 2015

Khasiat dan Manfaat Jelly Gamat Gold G

Keputusan Universiti di Malaysia selama 8 tahun menunjukkan bahawa Manfaat Jelly Gamat Asli  boleh mempercepatkan penyembuhan luka, kedua-dua luka luar dan kecederaan dalaman, peredaran darah, mencegah tersumbat kolesterol dalam salur darah, melancarkan fungsi buah pinggang, meningkatkan kadar metabolik. Selain dapat menjana semula sel-sel, timun laut juga kaya dengan nutrien. "Kebanyakan sebatian aktif seperti antioksidan, baik untuk memperbaiki sel-sel manusia, termasuk berguna untuk pemulihan kecederaan gastrik yang terjejas akibat keradangan.

Yacob Hassan mengejar penyelidikan adalah yang pertama untuk mendedahkan keberkesanan timun gamat / laut di Malaysia. Para penyelidik mendedahkan asid amino 11 dalam timun laut: Myritic, Palmitic, palmitoleic, stearik, oleik, linoleik, arakhsidat, eicosapentaenat, behenic, erucic dan docosahexaenat. Bahawa asid lemak yang mempercepatkan penyembuhan luka luar dan dalam.

Kemudian hasil Khasiat Jelly Gamat Asli penyelidikan dalam pelbagai universiti di seluruh dunia, mendapati bahawa timun laut emas sangat berkhasiat sebagai keberkesanan dadah pelbagai dan antiseptik tradisional. Kajian-kajian ini membuktikan bahawa gamat / gamat mengandungi "Faktor Pertumbuhan sel" (faktor pertumbuhan semula sel) yang merangsang pertumbuhan semula / pemulihan sel-sel dan tisu badan yang telah rosak / sakit walaupun reput, jadi sihat / pulih. Contoh yang mudah adalah kes kencing manis. Selain minum, Gamat juga digunakan untuk luka-luka yang telah reput, walaupun hampir dipotong. Rupa-rupanya, "Faktor Pertumbuhan sel" dapat bekerja dengan baik supaya luka sembuh dengan cepat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar